Ламін Діак: колишній глава асоціації легкоатлетичних федерацій поміщений у в'язницю

Ламін Діак: колишній глава асоціації легкоатлетичних федерацій поміщений у в'язницю
53517 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ламін Діак, екс-глава правління легкої атлетики, був поміщений у в'язницю після того, як був визнаний винним в корупції. 87-річний сенегалець зіткнувся із звинуваченнями в корупції і відмиванні грошей, пов'язаних з російським допінгових скандалом.

Діак був засуджений за отримання хабарів від спортсменів, підозрюваних у вживанні допінгу, для приховування результатів аналізів і за дозвіл їм продовжувати змагатися, в тому числі на Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні. Він був засуджений до чотирьох років позбавлення волі, два з яких умовно.

Адвокати Дяка заявили, що він буде оскаржувати вирок, який вони назвали «несправедливим і нелюдським». Діак, якому також був призначений максимальний штраф в розмірі 500 000 євро, протягом чотирьох років перебував під слідством французької влади в зв'язку з твердженнями про те, що він прийняв платежі на суму понад 3 мільйони євро, щоб приховати обман .

Суддя заявив, що його дії «підірвали цінності легкої атлетики та боротьби з допінгом». Діак знаходиться під домашнім арештом в Парижі з листопада 2015 року. Раніше один з найвпливовіших фігур в світовому спорті, Діак був президентом Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій - тепер World Athletics - протягом 16 років, поки його не змінив британський лорд Коу в серпні 2015 року.

Син Діака, Папа Массата Діак, якому в 2016 році назавжди заборонили займатися спортом, був засуджений до п'яти років тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі 1 млн євро.

Мої відео