Пішли на рекорд: у місті відбувся Dnipro Half Marathon-2019

Пішли на рекорд: у місті відбувся Dnipro Half Marathon-2019
258645 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпрі пройшов четвертий півмарафон, який зібрав рекордну кількість учасників — майже 5 тисяч. Спортивне дійство зібрало спортсменів з 11 країн світу.

 

 

 

Вперше у змаганнях взяли участь відомі світові легкоатлети з Кенії та призери українського півмарафону у Києві. А загалом на різних дистанціях — майже чотири з половиною тисячі учасників. Всіх охочих упродовж п'яти тижнів запрошували безкоштовно відвідати тренування Open Run Days у трьох містах Дніпропетровщини.

Абсолютні чемпіони визначилися менш ніж за 1,5 години від стартового пострілу. З великим відривом фінішували кенійські спортсмени.

Для мене біг - це життя. Я дуже люблю подорожувати й з радістю приїхав в Україну, аби не тільки позмагатися, а й відкрити нові горизонти. Перемога неочікувана, але дуже приємна”, - поділився абсолютний чемпіон півмарафону Санг Бернард Черуійот.

 

Емоції неймовірні! Я їхала, аби просто взяти участь, на перемогу навіть не сподівалась”, - додала абсолютна чемпіонка півмарафону Кімелі Дейзі Джепту.

 

Четвертий півмарафон пропонував любителям бігу різноманітні дистанції, індивідуальні та командні забіги, естафету та міні-марафон. Кожен з учасників естафет та забігів на  21 та 10 кілометрів отримав медаль. Цьогоріч її основний мотив - національний орнамент вишиванки. А призовий фонд сягнув 143 тисяч гривень.

 

 

Читайте також: У Дніпрі відсвяткували свято спорту

 

Мої відео