Збірна України з волейболу гідно фінішувала на Чемпіонаті Європи

Збірна України з волейболу гідно фінішувала на Чемпіонаті Європи
259117 ПЕРЕГЛЯДІВ

Чоловіча збірна України з волейболу вперше в історії грала у чвертьфіналі Чемпіонату Європи. Втім, у напруженій боротьбі все ж поступилася одній із лідерок світового рейтингу — команді Сербії.

Матч відбувся в бельгійському Антверпені. Українці зразу взяли ініціативу в першому сеті. Наприкінці партії підопічні Угіса Крастіньша здобули потрійний сетбол і виграли  стартовий відрізок поєдинку з рахунком 25:21.

Другий сет наша збірна також розпочала вдало та повела в рахунку – 3:0. Згодом – 5:2 та 9:5.

Однак серби зібралися, навіть декілька разів зрівнювали рахунок. І в результаті вирвали перемогу у партії — 23:25.

Третя партія знову залишилася за балканцями. Хоча наша національна команда і не відпускала гравців Слободана Ковача вперед, все ж змогла відіграти 2 сетболи. Однак Сербія все одно виявилися кращою – 22:25.

У четвертому сеті розпочалися “гойдалки”. Вперед виходила то одна, то інша команда. Проте Україна була більш наполегливою, здобула лідерство всередині партії та довела свою перевагу. Рахунок сету 25:19.

Розв'язка чекала на глядачів у тай-брейку, де сильнішими виявилися більш досвідчені сербські волейболісти. Вони одразу повели та досить легко виграли фінальну частину матчу – 9:15.

У драматичному протистоянні збірна України поступилася із загальним рахунком 2:3. Сербія ж виходить до півфіналу європейської першості.

[caption id="attachment_5370"]

[/caption]

Мої відео