Заборона каналу “Росія-РТР” у Латвії! Чому вони рік не транслюватимуть їхні випуски?

Заборона каналу “Росія-РТР” у Латвії! Чому вони рік не транслюватимуть їхні випуски?
29165 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні розповіли про те, що національна рада електронних ЗМІ, яка знаходиться в Латвії, вирішила заборонити будь-яку ретрансляцію каналу “Росія-РТР” по всій території країни. Вона зазначила, що такі серйозні прийоми необхідно використати через те, що вони прагнуть захистити власний інформаційний простір. Ця заборона діятиме мінімум рік, після чого рішення переглянуть та вирішать, чи варто дозволяти вести трансляцію “Росії-РТР”.

Івар Аболінш, голова Національної ради з електронних засобів масової інформації, зазначив: “Ми захищали, захищаємо і будемо захищати свій інформаційний простір. Сьогодні вранці прийнято рішення заборонити ретрансляцію "Росія-РТР" на території Латвії на рік”. Володимир Зеленський щиро привітав таку ініціативу від правління Латвії. Він усіляко підтримує їхнє прагнення уникнути розповсюдження неправдивої інформації. Також він подякував всім за те, що вони підтримують старання України припинити дезінформацію. у світі. Адже російське телебачення вже дуже довго намагається вести власну гру за власними правилами. Проте всі разом, переконаний Президент України, ми зможемо дати відсіч.

Ми нагадуємо, що нещодавно було приведено до дії постанову Президента, в якій зазначалося, що разом із рішенням СНБО, Володимир Зеленський накладає санкції на Козака та Медведчука. Окрім того, що певна частина їхніх активів тепер буде заблокованою, а операції їм можна буде проводити в дуже рідких випадках. Також вже не мають права працювати їхні канали: 112 Україна, ZIK і NewsOne. Це було зроблено для того, щоб агресор не міг розповсюджувати неправдиві дані по всій Україні. З часом планують провести роботу ще з деякими телеканалами.

Також влада попросила кіностудію Довженка припинити працювати з цими телеканалами. Адже раніше вони використовували приміщення кіностудії для віщання на платформі youtube. Велика Британія разом з Європейським союзом повністю підтримали такі дії нашого Президента. Проте були й ті, хто намагався оскаржити його рішення. Так, наприклад, Роман Ліхачов намагався оскаржити рішення, звернувшись до суду. Він направив до Верховного суду адміністративний акт, в якому були вказані всі вимоги юриста. Він хотів аби з Козака та його телеканалів було знято всі обвинувачення, проте його не задовольнили.

Президент же наголошує, що свобода слова повинна лишатись свободою слова, проте вона не має нічого спільного з дезінформацією. “Енциклопедія сучасної України” трактує це поняття наступним чином: “Дезінформація – спотворена, свідомо неправдива, провокаційно-тенденційна інформація, поширена як правдива з метою введення в оману громадськості, політичних опонентів, конкурентів тощо. Д. також називають сам процес поширення у ЗМІ чи в ін. спосіб викривлених або свідомо неправдивих відомостей”. Тож коли “свобода слова”, за яку всі так переймаються починає посягати на суверенність держави, Президент має захищати країну.

Автор: redactor.newsukraine
Мої відео