Хто стане новим суддею Конституційного суду?

Хто стане новим суддею Конституційного суду?
163441 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні почали поширювати інформацію про те, що на цей високий пост хочуть призначити кандидатку від партії “Слуга народу”. Нове правління планує повністю перезавантажити всі системи. Почнуть з маленьких кроків, замінюючи старих корупційних лідерів на молодих та прогресивних. Звісно, в один день нічого не зміниться, проте аби щось стало краще, необхідно почати діяти просто зараз.

Тож нещодавно було названо ім’я однієї з претенденток на цю високу посаду. Існує імовірність того, що скоро цю посаду буде обіймати Ольга Совгиря. Це молодий народний депутат від партії “Слуга народу”.

Нещодавно було відхилено пропозицію нового президента про припинення повноважень КСУ. Проте це не означає, що його не буде перезавантажено. Адже Володимир Зеленський має намір виконати свою обіцянку та позбавити Український державний апарат від корупції. Тож наразі було вже проведено конкурс, за результатами якого більшість нардепів підтримали кандидатуру Ольги Совгирі на пост голови Конституційного суду. Наразі вона є представником партії “Слуга народу” в суді. Тож вона добре знайома з усією системою роботи закладу.

Євгенія Кравчук переконана, що коли справа потрапить у вигляді законопроєкту до Верховної Ради України, її підтримають всі представники партії “Слуга народу”. Крім того, вона має гарну репутацію і серед інших партій. Тож скоріше за все її кандидатуру підтримає більша частина нардепів. Тому найімовірніше місце голови Конституційного суду дуже скоро посяде Ольга Совгиря.

А ми нагадуємо, що попереднього суддю відсторонили від роботи через порушення закону. Проти нього наразі триває слідство. Його звинувачують у підкупи свідка та неправильному винесенні вироку підсудного. Після того, як всунули звинувачення, суддя проігнорував прохання Офісу президента про прихід для отримання листа, в якому чітко прописано всі звинувачення. Тож поки триває слідство, його відсторонили від виконання обов’язків.

Мої відео