“Люстрація: необхідно створити новий закон!” — Резніков

“Люстрація: необхідно створити новий закон!” — Резніков
158442 ПЕРЕГЛЯДІВ

Питання про окуповані території зараз у всіх на вустах. Ми весь час чуємо про те, що необхідно щось змінювати, аби зробити життя населення безпечнішим, проте жодних пропозицій як це зробити, поки не ухвалили. Наш закон про люстрацію не змінювали ще з 2017 року. Тож про які зміни можна казати? Питає Резніков.

Так, тоді було необхідно швидко приймати рішення і робити їх радикальними. Проте зараз ми маємо досить часу та ресурсів, аби перерозглянути його та змінити згідно з вимогами ООН. На думку Резнікова, рішення про люстрацію має бути менш тотальним. Для цього варто ввести можливість судових слухань для тих, хто знаходиться на окупованих територіях. Це можна зробити лише через судовий контроль. Адже якщо людину помилково включили до тієї чи іншої категорії, то варто все ж таки перевірити, чи підпадає вона під неї. А з цим найкраще впорається суд.

Резніков підкреслив, що, на його думку, наразі є сенс створити новий закон, який буде контролювати процес прийняття окремих рішень. Також він підкреслив, що варто обмежити можливість політичної та юридичної діяльності для тих, хто був залученим до діяльності окупаційних сил та окупаційних адміністрацій. Необхідно буде вивести низку критеріїв та категорій, аби не обмежувати права населення. Проте лишати все таким, як воно є теж не варіант підкресли політик.

Мої відео