Держбюро розслідувань завело справу на Порошенка

Держбюро розслідувань завело справу на Порошенка
258921 ПЕРЕГЛЯДІВ

Йдеться про події 25 листопада 2018 року в Керченській протоці. Тоді Федеральна Служба Безпеки РФ узяла у полон 24 українських моряків.

Подав заяву на Петра Порошенка юрист Андрій Портнов, екс-заступник глави Адміністрації Президента Віктора Януковича. Він звинувачує колишнього президента України Петра Порошенка у ряді злочинів. Про це повідомляє сайт “ Комментарі”.

Цим особам інкримінується скоєння злочинів, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 111 (державна зрада) і 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального Кодексу, повідомляє прес-служба ДБР.

«Мова йде про події 25 Лис 2018, пов'язаних із здійсненням переходу корабельної групи ВМС ЗС України з Чорного в Азовське море в районі Керченської протоки. Розпочато досудове розслідування », - зазначено в повідомленні.

Сьогодні, 21 травня, Державне бюро розслідувань вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про можливе скоєння злочину посадовими особами.

Читайте також: Юлія Тимошенко підтримала нового Президента України

Мої відео