Україна очікує на допомогу від Кореї для відбудови

Україна очікує на допомогу від Кореї для відбудови
440769 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна розраховує, що корейські компанії, які мають досвід у реалізації інфраструктурних проєктів, долучаться до підтримки у відбудові України.

Про це під час свого виступу на «Корейсько-українському бізнес-форумі» в Сеулі заявила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Як повідомляє пресслужба Міністерства економіки України, захід організувала Корейська міжнародна торгова асоціація в рамках візиту української делегації до Республіки Корея. Також додається, що у форумі взяли участь представники урядів країн та близько 150 представників корейських компаній, зокрема KEPCO, Daewoo E&C, Doosan Enervity, Ssangyong E&C, Posco International, Hyundai Engineering і Hyundai Rotem та інших.

«Корейські компанії відомі своїм досвідом у реалізації інфраструктурних проєктів. Закликаємо долучатися до відновлення України вже сьогодні. Ми хочемо розбудувати країну разом із нашими друзями та партнерами та розраховуємо на вагомий внесок Кореї у відбудову України», — наголошує Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що Україна вдячна Республіці Корея за участь у конференціях з питань відновлення в Лугано та Берліні. Також перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки запросила корейську сторону на конференцію з відновлення України, яка відбудеться 21-22 липня 2023 року в Лондоні.

Окрім цього, на заході був присутній заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма, який під час свого виступу окреслив перспективні напрямки участі корейських компаній в відновленні. На думку Ростислава Шурма, корейський бізнес повинен долучитись до підтримки України у відбудові та взяти участь в проєктах енергетичної галузі, таких як будівництво двох нових АЕС та інфраструктури водневої промисловості.

«Буде багато можливостей у різних сферах, таких як відновлення та модернізація транспортної мережі, виробництво електромобілів і водневого транспорту», — сказав заступник керівника Офісу Президента України.

За словами виконавчого заступника голови Корейської міжнародної торгової асоціації Чон Марн-кі (Jeong Marn-ki), 70 000 компаній-членів Корейської міжнародної торгової асоціації без вагань зіграють ту роль, яку хочуть уряди та народи України та Кореї у процесі пожвавлення економічного співробітництва між двома країнами. Він нагадав, що корейські компанії вже взяли участь у проєктах відновлення після війни в Перській затоці, війни в Іраку та громадянської війни в Афганістані. Власне корейський бізнес долучався до відновлення енергетичної інфраструктури, будівництві заводів та міст.

«Корейські компанії можуть зробити значний внесок у післявоєнне відновлення України - будівництво інфраструктури, відновлення та модернізацію транспортної мережі, будівництво «розумного міста», розбудову інфраструктура водневої промисловості, використовуючи свій накопичений досвід, швидкість, надійність, і технології», — наголосив Чон Марн-кі.

Виконавчий заступник голови Корейської міжнародної торгової асоціації підкреслює, що активізація відносин між урядами обох країн сприятиме посиленню економічного співробітництва.

Як зазначають у пресслужбі Міністерства економіки України, мета відновлення України — збудувати нову економіку, з урахуванням геополітичних переваг країни, якісну нову сучасну інфраструктуру, а не повернутись на довоєнний рівень. Фактично збудувати країну по-новому. Саме на цьому акцентував у своєму виступі колишній посол Кореї в Україні, професор Національного університету Кьонсан Лі Янг Гу. Він зазначив, що Корея має можливість застосувати весь свій досвід в Україні у створенні потужних сучасних промислових комплексів, технопарків тощо.

Теги: Південна Корея, Україна,відбудова держави,Міжнародна підтримка, Російська агресія , війна в Україні,Повномасштабна російська агресія
Мої відео