Україна та Сполучені Штати покращують співробітництво в економічній сфері

Україна та Сполучені Штати покращують співробітництво в економічній сфері
395646 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівництво Міністерства економіки України зустрілись з делегацією ділових кіл США на чолі з Президентом Сенату штату Юта Стюартом Адамсом та Віцепрезидентом зі стратегічних ініціатив Fortem Technologies, Президентом і Генеральним директором Аерокосмічної та оборонної асоціації штату Юта Аароном Старксом, щоб продовжити поглиблювати співробітництво в економічній сфері.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України. бояться приїздити до Києва. Це сигнал іншим інвесторам, що безпека і бізнес-середовище всієї України покращується. Чекаємо, що незважаючи на війну, американський бізнес почне інвестувати в українську економіку», - заявив заступник Міністра економіки - Торговий представник України Тарас Качка.

Він також розповів американським інвесторам, як відбувається процес малої приватизації, в якому всі американські інвестори можуть взяти участь. За словами Тараса Качки, для України важливо знайти не лише інвесторів для малого і середнього бізнесу, а й тих, хто має бажання вкладати кошти у великі проєкти. Проте найбільша перепона — це запровадження ефективних механізмів страхування від воєнних ризиків.

Як наголосив торговий представник України, вони не проводять переговорів з партнерами щодо цього.

"Найбільш активно вони проходять з Корпорацією фінансування розвитку США (DFC) та з Європейським банком реконструкції і розвитку. Ми намагаємось відновити нормальну роботу страхового ринку, щоб зменшити ризики інвесторів", — додає Качка.

Президент Сенату штату Юта Стюарт Адамс запевняє, що він та Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну, а американський бізнес зацікавлений в інвестиціях в українську економіку.

«Ми хочемо, щоб ви знали, що ми з вами. Це не тільки українська боротьба, але я вірю, що це боротьба добра проти зла, боротьба за весь світ, за вільний світ. І ми повинні мати можливість допомогти. Наша допомога складається з трьох частин - гуманітарної допомоги, допомоги з побудови сильної економіки, яка дозволить оплачувати воєнні витрати, а також ми намагаємося допомогти українському бізнесу», — підкреслив представник американської делегації.

Під час зустрічі України та США порушувались питання щодо гуманітарного розмінування території України. За словами заступника міністра економіки Ігоря Фоменка, вони повідомили американську делегацію про потреби України у фінансовій, інституційній та технічній допомозі.

Фоменко додав, що держава залучить передові технології для пришвидшення робіт з очищення території України. Наприклад, один з нових проєктів, який стартував нещодавно, ініціювала Програма розвитку ООН (ПРООН) на прохання Мінекономіки. Мета цього проєкту — протестувати безпілотники західних партнерів, які здатні виявляти вибухівку дистанційно та залучити кращі технології до розмінування в Україні. Але Україна на цьому не зупиняється та прагне залучити й інші технології, які мають, в тому числі й американські партнери.

Розмова між представниками двох країн також присвячувалась перспективам створення американськими високотехнологічними компаніями виробництв на території України та співробітництву у сфері defense tech. Заступник міністра економіки вважає, що Україна має унікальну можливість для розвитку defense tech, оскільки держава переходить від радянського виду озброєння на західні та потребує кардинального оновлення. Тому країна потребує створення нового оборонно-промислового комплексу. Для України це шанс наростити співробітництво з західними партнерами за різними напрямками та для включення українського ОПК у світові ланцюги виробництва озброєння.

Теги: економіка, Україна, США,Сполучені Штати Америка,співтовариство,Міністерство економіки України,Fortem Technologies
Мої відео