Зоряний план: 140 мільйонів тонн вугілля до 2030 року. Чи виконають план Шахтарі ДТЕК «Павлоградвугілля»?

Зоряний план: 140 мільйонів тонн вугілля до 2030 року. Чи виконають план Шахтарі ДТЕК «Павлоградвугілля»?
9393 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом наступних 10 років шахтарі ДТЕК «Павлоградвугілля» планують забезпечити ТЕС необхідною кількістю вугілля для того, щоб та своєю чергою створила максимально надійну систему енергозабезпечення України. Саме про це сьогодні розмовляли в Павлограді під час пресконференції. Директор ДТЕК «Павлоградвугілля», Сергій Воронін особисто прокоментував таку гучну заяву.

За його словами, перед нарощенням потужності завжди йде коливання. Так, зараз спостерігається невеликий спад у роботі ТЕС, проте це жодним чином не впливає на ту ситуацію, яку ДТЕК бачить у перспективі. Річ у тім, що саме маневрова генерація залишатиметься передовою частиною української енергосистеми. Поки не передавали жодної інформації стосовно змін в цій галузі. А от для того, щоб маневрова генерація і надалі успішно виконувала своє призначення, їй необхідне вугілля. Тож цього року на шахтах планують придбати велику кількість нового обладнання, зробити капітальний ремонт шахт та закупити спецодяг для шахтарів. Попит росте, а отже повинна збільшуватись і пропозиція. Саме тому, як переконує Воронін, і з’явилась необхідність до кінця 2030 року добути 141 мільйон тонн вугілля.

Цього року добування корисної копалини сконцентровано на 6 основних шахтах. Проте за вимогами екологів та через виснаження, цього року планують зачинити дві шахти. Наступного року така сама участь чекатиме ще на дві шахти. Звісно, керівники підприємства розуміють, що попри те, що є необхідність у зменшенні видобування корисних копалин тут, вони якось мають захистити тих, хто з ними працює. Саме тому вони пропонують своїм робітникам перейти працювати на інші робочі місця, аби все ж таки виконати 10-річний план.


Мої відео