Кам’янський: рівень радіоактивного випромінювання, який він за останніми показниками?

Кам’янський: рівень радіоактивного випромінювання, який він за останніми показниками?
8382 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожного року ситуація з екологією лякає все сильніше. Адже часто таке буває, що протягом довгого часу ми навіть не помічаємо, як забруднюємо природу. Це не трапляється в один день. Зазвичай це займає десятиліття, або навіть століття. Проте для того, щоб не ставати жертвами власної халатності, екологи кожного року проводять контроль забруднення навколишнього середовища.

На Дніпровщині від сильного забруднення найбільше потерпає 7 міст. Проте найбільші проблеми з екологією має місто Кам’янське. В ньому є певні локації, в яких рівень забруднення сягає найвищих показників. Тож для того, щоб цей рівень не піднявся на стільки, щоб почати загрожувати життю населення, місцеві екологи продовжують проводити контроль за ситуацією. Нещодавно на Дніпровщині стартував проєкт “Крок до безпеки”. Він містить в собі перевірку всіх регіонів на наявність небезпечних джерел. Адже після трагедії на ЧАЕС, вчені постійно проводять контроль за іонізаційним випромінюванням. Департамент екології Дніпра разом з членами комісії розповіли про те, що вони разом обрали місця для проведення перевірки. В департаменті пропонувати ті, які вважають найнебезпечнішими для населення.

Під час перевірки радіаційного фону, члени “Чорнобильського інституту досліджень та розвитку”, зауважили, що найбільше перевірки потребують старі занедбані споруди, а також житлові та адміністративні будівлі, де існує великий ризик поширення радіації. Для того, щоб максимально точно виявити рівень радіації, вчені використовують таке саме знаряддя, що і в Чорнобилі. Тож сумнівів в тому, що в Кам'янському рівень радіації не перевищує норму, бути не може. Також нагадуємо, що нещодавно тут проходив моніторинг забрудненості повітря. І він так само показав позитивний результат.


Мої відео