Невже завдяки “нульовим” деклараціям Україна зможе отримати гроші для виплати боргів?

Невже завдяки “нульовим” деклараціям Україна зможе отримати гроші для виплати боргів?
10120 ПЕРЕГЛЯДІВ

Денис Шмигаль сьогодні заявив, що бюджет України можна зробити ще більшим. Для цього лише необхідно зробити декілька невеликих кроків, які сприятимуть покращенню сучасної ситуації. Проте які саме кроки потрібні?

Денис Шмигаль розповів, що він, разом із колегами провів цілу підготовку цієї пропозиції. В першу чергу вони поспілкувались із власниками бізнесу. Ті продемонстрували їм, як повинна проходити амністія. Тож тепер Шмигаль переконаний, що в першу чергу нам необхідно набратись терпіння та виділити певний час для того, щоб це зробити. Така справа не робиться за один місяць. Адже необхідно зібрати кошти, створити атмосферу довіри до бізнесу. Проте в парламенті сподіваються, що ми отримаємо велику суму коштів із-за кордону.

Денис Шмигаль розповів, що жодна країна не знала, скільки отримає в результаті своїх дій. Різні країни отримували від 500 тисяч доларів до мільярда і десятків мільярдів доларів, які поверталися в білий оборот. Та ми не розраховуємо на те, що це будуть мільярди в доларах, ми сподіваємось, що це будуть мільярди в гривнях. Голова Кабінету Міністрів України сказав, що якщо все йтиме за їхнім планом, то сума коштів такого обороту сягатиме суми боргу, який Україна має перед іншими. Проте в МВФ переймаються через те, що в такому разі можуть легалізувати гроші, які було отримано незаконним шляхом.

Але Денис Шмигаль запевнив, що амністії зазнають лише ті статки, які через специфіку бізнесу, економіки були виведені з білого прозорого обігу. Були також опасання стосовно того, що чиновники таким чином матимуть змогу вплинути на легалізацію власних коштів, проте Шмигаль запевнив, що такої можливості в них точно не буде. Також легалізувати власні доходи не зможуть їхні родичі. Тож цей шлях є безпечним.



Мої відео