Скільки тепер коштуватиме гектар землі в Україні?

Скільки тепер коштуватиме гектар землі в Україні?
9473 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні влітку почне діяти закон про продаж землі. Зараз ніхто точно не може сказати, скільки вартуватиме 1 гектар землі. Проте аграрії вважають, що приблизна вартість складатиме від 1 до 2 тисяч доларів. Більш точні дані обіцяють повідомити після того, як побачать, який попит буде на ринку та чи зможе Україна його задовольнити.

Важливо пам’ятати також про те, що 2 тисячі доларів, є сумою, яку покупець готовий виплатити за товар, проте це не означає, що продавець її отримає. Чому? Бо при формуванні цінника всі чомусь мовчать про те, що є ще податки, субсидії та паї. Якщо власник паю отримає велику суму за свою землю, не факт, що він погодиться продавати її.

Також варто зауважити, що покупка землі стане доступною лише для певного кола фізичних осіб, що означає коло покупців буде обмеженим. Тож дійсно, експерти вказують приблизну суму в діапазоні від 1 до 2 тисяч доларів. Проте ринок формують ті, хто ладен платити. Де є попит, там є й пропозиції. Тож Наталя Білоусова переконана, що неймовірних результатів у перший рік чекати не варто. Скоріше за все ми зможемо продати лише 10% від тих, які плануємо виставити. Тож приблизно 2 мільйони гектарів знайдуть своїх власників цього року.

Але за таких умов виросте також і вартість оренди земельних ділянок. Дехто з фермерів запевнив, що тепер здаватиме землю на 18% дорожче, ніж раніше. Вадим Денисенко запевнив, що велика кількість людей, які мають паї ще не зрозуміли, що влітку цього року їхня земля коштуватиме набагато більше. Багато хто переконаний в тому, що орендна плата цього року повинна вирости на 26%. Але, на жаль 78% українців навіть не розуміють, яким скарбом вони володіють, в той час, як інші 22% просто обирають той варіант, який вважають прийнятним.

Мої відео