За участю прокурорів судами звільнено від кримінальної відповідальності 26 неповнолітніх осіб

За участю прокурорів судами звільнено від кримінальної відповідальності 26 неповнолітніх осіб
187976 ПЕРЕГЛЯДІВ

За участю заступника керівника Донецької обласної прокуратури Вікторії Ткачук у режимі відеоконференції проведено робочу зустріч з координаторами пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» у Донецькій області.

Участь у заході взяли начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області Ірина Глазунова, директор Регіонального центру з надання БВПД Павло Наливайко та представники відділу ювенальної превенції ГУНП в Донецькій області.


З початку реалізації пілотного проекту його учасниками стали 115 неповнолітніх, 31 з яких надали згоду на участь у програмі і 26 з них успішно її пройшли. Не виконали умови проекту 5 осіб - стосовно них судами ухвалено обвинувальні вироки. До суду направлено 3 обвинувальні акти та 23 клопотання про звільнення підлітків від кримінальної відповідальності.

«Завдяки масштабній роз’яснювальній роботі щодо реалізації цього проекту, на Донеччині спостерігається зниження рівня злочинності серед неповнолітніх, а це – головне, до чого ми йдемо і на що орієнтуємо дітей. Адже суворе покарання не є запорукою їх виправлення, натомість Програма відновлення дає їм реальний шанс оцінити власні вчинки, не розлучаючись зі школою і батьками та не потрапляючи під негативний вплив засуджених, що перебувають у місцях позбавлення волі», - підкреслила Вікторія Ткачук.

Довідково: за участю прокурорів судами звільнено від кримінальної відповідальності 26 неповнолітніх осіб, з яких 10 – у 2019 році, 15 - у 2020 році та 1 – у січні 2021 року.

Мої відео