Стоп випробовуванням косметики на тваринах! Влада затвердила закон про заборону

Стоп випробовуванням косметики на тваринах! Влада затвердила закон про заборону
108170 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом багатьох місяців влада розглядала законопроєкт, згідно з яким всім виробникам косметики буде заборонено тестувати її на тваринах. Першою, хто відмовився від такої процедури, була Англія. З 1998 року вона не використовує звірів для перевірки якості косметичних засобів різного типу.

У 2009 році до неї приєднався весь Європейський Союз. Спочатку ця заборона була лише частковою, проте потім вони ввели повну маркетингову заборону, за якою жодні косметичні засоби не можна перевіряти на тваринах. З ними повністю погоджується і Китай, який долучився до такої ініціативи.

Цього року й Україна стане частиною цієї відмови. Кабінет Міністрів України сьогодні нарешті затвердив регламент, у якому прописані всі правила створення косметичних засобів. Через те, що багато наших фірм намагається вийти на Європейський ринок, нам необхідно повністю відповідати їхнім вимогам. Влада зазначила: “Один із важливих аспектів нового регламенту – заборонити випробування косметики на тваринах та дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції. Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу”.

А разом із цим, у регламенті зазначена заборона на використання деяких сполук у складі косметичних речовин. До списку заборонених увійшли канцерогенні, радіоактивні речовини та небезпечні барвники. Якість барвників буде перевірятись, аби вони не були шкідливими для здоров’я. Наразі в списку заборонених інгредієнтів зазначено 1328 заборонених речовин. Хоча раніше їх було лише 400.

Закон набере чинності через 18 місяців після дати його оприлюднення.

Мої відео