У Томаківському районі виявлено незаконне звалище токсичних відходів, які могли потрапити до Каховського водосховища

У Томаківському районі виявлено незаконне звалище токсичних відходів, які могли потрапити до Каховського водосховища
63767 ПЕРЕГЛЯДІВ

Правоохоронці викрили компанію-утилізатора на грубому порушенні екологічних норм під час утилізації забруднюючих речовин. Звалище не тільки отруювало землі на околиці Марганця, а й загрожувало Каховському водосховищу, повідомляє пресслужба СБУ.

Договір із ліцензованою харківською фірмою на вивіз та утилізацію небезпечних відходів один із найбільших заводів-виробників трубної продукції Дніпропетровщини уклав на майже 2,5 мільйона гривень. Але утилізатор свої обов`язки не виконував, відходи накопичувалися, тож була придумана схема, як швидко і недорого позбутися них. До оборудки залучили мешканця Марганця, який орендував на околиці міста земельну ділянку площею 15 гектарів, куди й вирішили звозити токсичні речовини.

«За оперативною інформацію, вантажівки із забруднюючими речовинами курсували туди двічі на тиждень, — повідомляють у СБУ. — За час такої «співпраці» утворилося звалище, на якому просто неба знаходилися відходи 1-3 класу небезпеки».

Звалище, що знаходилося поряд із гаражним кооперативом, наражало на небезпеку людей, труїло землю та загрожувало потраплянням небезпечних речовин через підземні води у Каховське водосховище.

Наразі перевіряється інформація щодо інших підприємств регіону, причетних до незаконного зберігання токсичних відходів у Томаківському районі. Кримінальне провадження відкрито за забруднення або псування земель. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 3400 гривень або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Теги: токсичні відходи,СБУ, Дніпропетровщина,Каховське водосховище,звалище,утилізація
Мої відео