На Дніпропетровщині визначено найкращі легенди регіону

На Дніпропетровщині визначено найкращі легенди регіону
22483 ПЕРЕГЛЯДІВ

В обласному конкурсі взяли участь понад 70 музеїв та бібліотек, які надіслали більш ніж 160 історій. Журі обрало 15 найкращих — вони прикрасять існуючі туристичні маршрути. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної ради.

Крім «офіційної» історії, у кожному регіоні є й міфологічна, яка створює неповторну атмосферу місцевості. Підтвердженням цього стали результати конкурсу «Легенди Дніпропетровщини», який проводився серед музеїв та бібліотек області.

На розсуд журі надійшло понад 160 історій від 73 музеїв та бібліотек 19 районів та 12 міст регіону. Теми — на будь-який смак, від походження сіл до таємниць природних об’єктів. Були й перекази глибокої давнини, й ті, що виникли недавно.

«Конкурсна комісія, до складу якої увійшли історики, музейники, бібліотекарі, представники гуманітарного управління обласної ради та КП ДОР «Представництво Придніпров’я», обрали 15 найкращих легенд та історій, які нині вже розміщені на сторінці «Туризм на будь-який смак» офіційного обласного туристичного сайту», — йдеться у повідомленні.

Переможцем конкурсу стала легенда про походження назви річки Самари. Серед кращих і легенда про Римський ліс у Верхньодніпровському районі, і звідки взялась назва «Горвєтка» у Павлограді, і легенда про козацького янгола-спасителя на Нікопольщині, історія про підгороднянських волів та народження рудника в Покрові. Усі вони увійдуть до існуючих туристичних маршрутів.

Теги: легенди, Дніпропетровщина,конкурс
Мої відео