На Дніпропетровщині оголошено про високий рівень пожежної небезпеки

На Дніпропетровщині оголошено про високий рівень пожежної небезпеки
68993 ПЕРЕГЛЯДІВ

Попередження стосується періоду з 22 по 26 липня. Очікується висока денна температура та потужні пориви вітру. Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології оголошено попередження про високу (IV класу), місцями надзвичайно високу (V класу) пожежну небезпеку. Небезпечний період триватиме з 22 по 26 липня.

За даними метеорологів, 22 липня прогнозується мінлива хмарність без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вдень у Дніпрі та місцями по області пориви до 15-20 м/с. Температура по області вдень +26...+31, у Дніпрі +27...+29. 23-24 липня очікується мінлива хмарність без опадів. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура вночі +11...+16, вдень +25...+30. 25 та 26 липня очікується спекотними — денна температура підніметься до +34 градусів.

За інформацією рятувальників, із приходом спеки природні пожежі стають справжнім лихом. За минулу добу на території Дніпропетровської області виникло 40 пожеж у природних екосистемах на загальній площі 42 га. Найпоширеніша причина — трав'яні підпали. При цьому в більшості випадків причиною загорянь є людський фактор.

Теги: пожежна небезпека, Дніпропетровщина,спека,рятувальники,попередження
Мої відео