Мешканці Кривого Рогу ошукали іноземців на пів мільйона гривень

Мешканці Кривого Рогу ошукали іноземців на пів мільйона гривень
24170 ПЕРЕГЛЯДІВ

Злочинці незаконно отримували доступ до клієнт-банку громадян Латвії. Користуючись їхніми рахунками, скуповували коштовну техніку. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Кіберполіції.

Незважаючи на те, що електронна система розрахунків «Клієнт-Банк» вважається захищеною та ізольованою від стороннього втручання, троє молодиків із Кривого Рогу знайшли до неї «ключик». Аферисти здійснювали крадіжки грошей з банківських карток латвійців, отримавши доступ до їхніх клієнт-банків. Вони купували найрізноманітнішу техніку, безконтактно розраховуючись за допомогою онлайн-банкінга потерпілих. Накупили на понад пів мільйона гривень, хоча наразі й ця сума не остаточна.

Злочинцями виявилися троє криворіжців, віком від 25 до 30 років, які тимчасово мешкали у Херсоні.

«У ході обшуку поліцейські вилучили нові смартфони, планшет, товарні чеки на придбане та банківські картки, — повідомляють у Кіберполіції. — Також вилучено автівку, на якій пересувалися зловмисники».

Відкрито кримінальне провадження за незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 85000 до 170000 гривень.

Теги: рахунки,банк,іноземці,ошукали,Кривий Ріг
Мої відео