В Україні з`явилася поштова марка до 200-річчя відкриття Антарктиди

В Україні з`явилася поштова марка до 200-річчя відкриття Антарктиди
146314 ПЕРЕГЛЯДІВ

28 січня 1820 року експедиція Беллінсгаузена підійшла до берегів крижаного континенту. Заступником командира експедиції був українець Іван Завадовський. А 28 січня 2020 року Укрпошта вводить в обіг поштову марку «200 років з часу відкриття Антарктиди». На ній зображений субантарктичний пінгвін, а на марковому аркуші — станція «Академік Вернадський».

Як повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України, марку виготовлено накладом 130 тисяч примірників. Один з них після церемонії спецпогашення був переданий керівнику майбутньої 25-ї Української антарктичної експедиції Юрію Отрубі. Конверт із маркою поповнить колекцію пам`ятних речей антарктичної станції.

До речі, «Академік Вернадський» був двічі зображений на поштових марках України. У 1996 році — на поштовій марці «Перша українська антарктична експедиція». У 2009 році — на зчіпці з двох марок «Збереження полярних регіонів та льодовиків».

«Ми були, є і будемо однією з передових націй, які забезпечують науково-технічний прогрес людства. Наразі Україна є членом «елітного клубу», однією із лише 30 країн, що утримують науково-дослідні станції в Антарктиді», — зазначив перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович.

Мої відео