На всій території України оголосили надзвичайну ситуацію до 24 квітня

На всій території України оголосили надзвичайну ситуацію до 24 квітня
62986 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів. Пов’язано це з тим, що хворі на коронавірус вже виявлені в 13 областях і столиці України. У разі, якщо не вдасться у цій термін подолати епідемію COVID-19, уряд зможе продовжити карантин і режим надзвичайної ситуації.

З середи у режим НС переводять державну систему цивільного захисту. Облаштують КПП для пропуску громадян, причому пропускати будуть лише після медогляду водіїв та пасажирів авто, а також дезінфекції транспортних засобів. Всі дороги, тротуари та місця спільного користування планують регулярно дезінфікувати.

Окремо урядовці ухвалили процедуру обов’язкового медичного обстеження на коронавірус тих, в кого є ознаки інфекційного захворювання та тих, хто з ними контактував. Відмовитись від тесту ніхто з пацієнтів не має права. Медики можуть звертатися до поліції у цьому питанні, щоб вони забезпечували громадський порядок. Планується також дозволити госпіталізацію дітей матерів-одиначок, хворих на COVID-19, щоб вони не залишились без нагляду.

Мої відео