Пожежа у Чорнобилі наблизилась до атомної станції

Пожежа у Чорнобилі наблизилась до атомної станції
203470 ПЕРЕГЛЯДІВ

У зоні відчуження вже більше тижня вирує масштабна пожежа — вигоріли ліси та болота. Вогонь знищив 12 колишніх сіл та впритул наблизився до атомної станції. Проте радіаційний фон, зазначають рятувальники, у межах норми.

Аби побороти стихію, на території Корогодського, Котовського та Денисовецького лісництв ДСНС задіяла 362 рятувальники та 85 одиниць техніки, зокрема, 3 літаки та 3 вертольоти, якими скинули на палаючі ділянки 306 т води.

Пожежа у зоні відчуження перебралась на лівий берег Прип’яті. Про це розповіла представниця пресслужби «Енергоатому« Наталя Дегтяренко: «Станом на сьогодні знищена велика кількість території, села, кладовища… Зокрема, вже згоріли — Лелів, Копачи, Поліське, Грезля, Рудня-Грезлянська, Ковшилівка, Варовичі, Буда-Варовичі, Мартиновичі, Смарагдовий, Волхов, Чистогалівка, знову згоріла територія Рудого лісу, закрите військове місто Чорнобиль-2, від пожежі постраждало місто Чорнобиль… горить за кілька кілометрів від спецпідприємства «Вектор».

Тим часом, на своїй сторінці у соціальній мережі член Громадської Ради в Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко опублікував відео тварин Чорнобиля після пожежі. За його словами, вогонь вже знищив тисячі гектарів лісу в Чорнобильській зоні. Багато тварин втратили свої домівки. Деякі повернулися до своїх обгорілих радіоактивних домівок та шукають їжу.

Мої відео