Україна почне клінічні випробування ліків від коронавірусу — президент

Україна почне клінічні випробування ліків від коронавірусу — президент
260585 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володимир Зеленський заявив, що Україна починає клінічні випробування препарату для боротьби з коронавірусом. Про це він наголосив у спеціальному відеозверненні від 23 квітня, опублікованому на офіційному відеоканалі Офісу президента.

Як зазначив глава держави, препарат може бути дуже ефективним і навіть повністю нейтралізувати хворобу. Щоправда, він не назвав конкретних вчених та що це за лікарський засіб.

«У ці дні Україна починає клінічні випробування препарату для боротьби з COVID-19. Є попередні висновки наших учених та виробників, за якими цей лікарський засіб може бути дуже ефективним…У них є всі підстави вважати, що препарат може суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від тих ускладнень, які коронавірусна інфекція завдає людському організму», — йдеться у відеозверненні.

Це особливо стосується людей із зони підвищеного ризику, які мають серцево-судинні захворювання та цукровий діабет.

«Є надія, що засіб буде дієвим не лише для лікування, а й для профілактики захворювання», — зробив гучну заяву президент України.

При цьому Зеленський не уточнив, що треба ще дочекатись офіційних результатів клінічних випробувань, але закликав вірити у вчених та тримати за них кулаки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 24 квітня будуть відвантажені і відправлені в регіони України 200 тисяч ПЛР-тестів вітчизняного виробництва.

Мої відео