В Україні з 1 квітня запроваджено нерестову заборону

В Україні з 1 квітня запроваджено нерестову заборону
33882 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сто двадцять за линя, триста за сазана та більше п’ятисот за судака. Працівники рибнадзору нагадують, з 1 квітня запроваджено нерестову заборону, яка діятиме до червня. Тобто, ловити рибу зараз можна тільки з берега і на одну вудку. За порушення — штраф за кожну впіймавану рибину. Однак в регіоні на припис, вочевидь, не зважають.

"Виявлено 282 правопорушення, на які було складено протоколи. Також було вилучено 190 майна, т.е. орудія вилову. Риби по протоколам 518 і по безхозним актам 318-ть кілограм", - зазначив начальник Управління Державного рибної агенції у Дніпропетровській області.   

Порушники не забарились. Ранком в Дніпрі правоохоронці виявили вудкаря-браконьєра. Чоловік незаконно встановив риболовецькі сітки і продавав рибу просто із машини. Зі здобичі — карасі, плотви, судаки, щуки, окуні й плоскирки. Порушник завдав шкоди місту на суму майже у 85-ть тисяч гривень.

А в Нікополі до рук браконьєра потрапило три сотні раків. Там порушником виявився місцевий мешканець. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Чоловікові загрожує штраф до двохсот неоподаткованих мінімумів або обмеження волі строком до трьох років.

 

Мої відео