Дніпровські активісти провели в останню путь дерева з вулиці Короленка

Дніпровські активісти провели в останню путь дерева з вулиці Короленка
89947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпряни неодноразово виступали проти вирубки цих дерев. Утім, місцева влада на думку громади вирішила не зважати та все ж "прибрала" платани.

Активісти намагались зупинити вирубку дерев близько місяця. Відтоді, як почалась реконструкція Короленка і стало відомо про плани комунальників, вони виходили на мітинги, створили петиції за збереження дерев у Дніпрі та про введення мораторію на вирубку. За два тижні документи набрали необхідну кількість голосів. Та марно.

"Потихеньку, щоб ніхто не бачив, уночі приїхали і порубали дерева, як крадії. Цю вулицю, одну з найкрасивіших у місті, перетворили просто на розпечений каньйон", — розповідає представниця групи Save Dnipro Ольга Брильова.

Обв'язавши руки чорними стрічками та наповнивши труну гілками знищених дерев, поховальна процесія пішла до міської ради. Там вони символічно цю труну й залишили.

Нагадаємо, ще на початку року містобудівна рада підтримала рішення про реконструкцію вулиці Короленка, після якої вона стане пішохідною. Утім, роботи передбачають демонтаж дерев, адже за словами заступника міського голови Михайла Лисенка "обслуговувати їх надто дорого".

Раніше, він також розповідав, що на Короленко реконструкція не зупиниться, і в планах міської влади зробити пішохідним все середмістя Дніпра.

Читайте також: Розслідування журналістами D1 реконструкції вулиці Короленка

Мої відео