Шмат шкільного подвір’я в елітній частині міста відсудили у забудовника

Шмат шкільного подвір’я в елітній частині міста відсудили у забудовника
61457 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпровській школі №10 мають повернути третину двору, а на місці майстерень не будуть зводити будинок у 23 поверхи. Прокуратура області, керівництво навчального закладу та ініціативна група батьків виграли справу в Господарському суді проти комерційної компанії "Промпоставка-А", що зазіхнула на шкільне майно.

Суддя Ірина Рудь скасувала три рішення сесії міськради Дніпра про оренду землі під майстернями та довкола них. Тільки після 7 місяців судової тяганини вдалося отримати першу перемогу. А взагалі боротьба за шкільний двір триває з травня минулого року.

"Зараз суд визнав, що ця територія не може бути в оренді. Ще є багато інших етапів — це майстерні, які зараз у приватній власності, теж на нашу думку, незаконно, — розповідає мати учня 3-го класу і представниця ініціативної групи батьків Наталія Євтух. - Їх треба буде повернути у власність школи".

Навчальний заклад також, на думку Наталії, має отримати акт на землю, щоб надалі ніхто не зазіхав на його територію. І це має зробити департамент гуманітарної політики міськради Дніпра. Наразі адвокат комерсантів Олександр Чорний погрожує апеляцією і касацією, але батьки та педагоги кажуть, що боротимуться за шкільне майно до останнього.

Читайте також: Школяр з Дніпра здобув срібну медаль на Всесвітній Олімпіаді геніїв

Мої відео