Перед судом постануть десятеро окупантів, затриманих у Бахмутському і Мар’їнському районах

Перед судом постануть десятеро окупантів, затриманих у Бахмутському і Мар’їнському районах
248229 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 10 громадян за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Йдеться про мешканців міст Макіївка, Горлівка, Торез, а також м. Ровеньки, Слов’яносербського та Станично-Луганського районів.
 
                
 
П’ятеро з них увійшли до складу нзф та військ рф у 2014 і 2022 роках, а один в подальшому дослужився до посади командира відділення. Чоловіки воювали у лавах «народної міліції», мотострілецьких бригадах і медичному взводі. Крім того, перебуваючи на різних ділянках фронту в Донецькій, Луганській та Херсонській областях, виконували функції кулеметників, механіків-водіїв і радіотелефоністів. Вони забезпечували комунікації між підрозділами, контролювали роботу засобів радіоелектронної боротьби, зводили фортифікації й охороняли блокпости.
 
                
 
Ще п’ятеро стали «добровольцями» у 2023-2024 роках. Один підписав військовий контракт під час перебування у виправній колонії м. Керч АР Крим. Громадяни проходили курси з вогневої підготовки й картографії. Служили стрільцями, гранатометником, водієм-електриком.
 
Обвинувачені брали активну участь у штурмових діях проти ЗСУ. У серпні 2024 року їх затримано під час невдалих спроб просунутись у Бахмутському і Мар’їнському районах.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Мої відео