Трьом фейковим депутатам «народної ради днр» повідомлено про підозру

Трьом фейковим депутатам «народної ради днр» повідомлено про підозру
30059 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом жителям м. Донецьк та м. Зугрес заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У травні та серпні 2023 року прихильники кремлівської ідеології, які мешкають на тимчасово окупованій військами рф території, зареєструвались кандидатами у так звані депутати «народної ради днр». Політичну кар’єру вони вирішили будувати у складі партії «єдина росія».
 
        
 
До фейкового органу балотувались так звані начальник одного з відділів «удаі мвс днр», директор підприємства «енергія донбасу» та очільниця «донецького республіканського академічного театру ляльок».
 
Отримавши «депутатські мандати», чоловіки увійшли до складу «комітету з транспорту і зв’язку», в якому один з них посів місце голови, а жінка - «комітету з молодіжної політики й патріотичного виховання».
 
Діяльність «народних обранців» спрямована на утвердження російської влади в захопленому регіоні. Вони приймають рішення на користь окупаційної адміністрації, спираючись на закони рф. Зокрема, обговорюють питання щодо налагодження транспортного сполучення між «днр» і рф, а також нав’язування дітям і молоді антиукраїнської риторики та хибних наративів кремля. 
 
Громадяни перебувають у розшуку. Досудові розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
Мої відео