Пішли вбивати українців через окуповані Крим і Херсонщину – трьох мешканців Донеччини судитимуть за державну зраду

Пішли вбивати українців через окуповані Крим і Херсонщину – трьох мешканців Донеччини судитимуть за державну зраду
412663 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох громадян України за фактами державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
Досудовими розслідуваннями встановлено, що у лютому 2022 року троє мешканців тимчасово окупованих міст Макіївки та Харцизька були мобілізовані так званими військкоматами «днр» на війну з Україною. Двох із них зарахували до лав стрілецького батальйону «полку мобільного резерву 1-го армійського корпусу міністерства оборони днр». Стрільці із позивними «Серебаша» й «Інженер» облаштовували вогневі позиції окупантів у Джанкою - АР Крим та брали активну участь у бойових зіткненнях з підрозділами Збройних Сил України у Херсонській і Донецькій областях. З кожною новою ротацією вони здобували ще більше досвіду вбивати українців.
 
           
 
Третього «новобранця» на прізвисько «КВН» зарахували до 5-ї окремої мотострілецької бригади «Оплот», у складі якої він займався інженерно-фортифікаційним обладнанням укріплень на території Баштанського району Миколаївської області. У подальшому обвинувачений забезпечував харчуванням воєнних злочинців 3-го мотострілецького полку військової частини армії рф, яка вдерлась на українську землю та марно намагалась прорвати стальну оборону наших захисників поблизу м. Мар’їнки на Донеччині.
 
 
У серпні 2023 року двох стрільців затримано бійцями ЗСУ на підступах до с. Урожайного Волноваського району, а третього – в районі Красногорівки Покровського району.
 
Досудові розслідування стосовно них здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Мої відео