Заволодіння майже 800 тис. грн під час ремонту притулку для осіб, що постраждали від насильства – судитимуть підрядника

Заволодіння майже 800 тис. грн під час ремонту притулку для осіб, що постраждали від насильства – судитимуть підрядника
398530 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактом службового підроблення та заволодіння чужим майном (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що приватне товариство, на замовлення Білогородської сільської ради Бучанського району, здійснювало роботи з капітального ремонту нежитлового приміщення. Там мали облаштувати притулок для осіб, що постраждали від насильства.

По завершенню робіт підрядник, який є діючим адвокатом, вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо обсягів та вартості виконаних робіт, а інспектор технагляду затвердив їх.

За висновками експертизи, протиправними діями вказаних осіб бюджету завдано збитків на майже 800 тис. гривень.

 Раніше до суду скерували обвинувальний акт стосовно інженера з технічного нагляду за фактами службового підроблення та пособництва у заволодінні чужим майном (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

 Досудове розслідування - Бучанське райуправління ГУНП в Київській області.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео