Контролює відкриття центрів з примусової паспортизації громадян України на окупованій території - заочно підозрюється фейковий міністр економічного розвитку «днр»

Контролює відкриття центрів з примусової паспортизації громадян України на окупованій території - заочно підозрюється фейковий міністр економічного розвитку «днр»
298421 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину рф за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 2 ст. 110 КК України).
 
За даними слідства, мешканець м. Москви у серпні 2022 року приїхав до тимчасово захопленого м. Донецька для налагодження співпраці з окупаційною адміністрацією. Він погодився обійняти посаду «першого заступника міністра економічного розвитку днр», а вже через кілька місяців - «міністра» вказаної незаконної установи.
На цій посаді підозрюваний проводить наради для підготовки входу окупованих територій Донеччини до «вільної економічної зони» з державою-агресором. Крім того, здійснює фінансовий контроль за захопленими заводами, фабриками та іншими промисловими об’єктами, з метою отримання прибутку. Також створює ілюзію економічного розвитку «днр» задля інвестиційної підтримки та кредитування суб’єктів господарювання, зареєстрованих на тимчасово не підконтрольній Україні території.
 
До компетенції фейкового міністра відноситься й забезпечення діяльності багатофункціональних центрів з надання послуг місцевим мешканцям, в тому числі щодо подачі документів на примусове отримання паспортів рф, а також перерахунку пенсій. Зокрема, користуватись послугами цих установ можуть лише мешканці, які вже отримали паспорти рф чи «днр».
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Росіянину загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео