БЕБ на Одещині повідомило про підозру 11 фігурантам за підробку парфумів

БЕБ на Одещині повідомило про підозру 11 фігурантам за підробку парфумів
367569 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області повідомили про підозру організатору злочинної групи у відмиванні доходів, отриманих злочинним шляхом. Ще десять її учасників підозрюються у незаконному використанні знаків для товарів торгових марок, права на які належать відомим іноземним компаніям з виготовлення парфумів.

Слідством встановлено, що схему з виробництва парфумерії реалізовувала організована злочинна група, до складу якої входили уродженці Сирійської Арабської Республіки. Вони обладнали місце виробництва та залучили до роботи й громадян України. Кожному з членів угрупування було відведено певну роль у процесі виробництва, зберігання та продажу контрафакту. Реалізовували продукцію не лише на території Одеської області, а й по всій Україні. Підроблену парфумерію продавали оптовими партіями та у роздріб через інтернет-сайти, телеграм-канали та у торгових точках ринку «7 кілометр».

Нагадаємо, що детективи БЕБ провели 22 обшуки на виробництві, складах, точках реалізації та за місцями проживання причетних осіб. Було знайдено і вилучено понад 50 тисяч флаконів контрафактної парфумерії відомих світових брендів та обладнання, що забезпечувало масове виробництво: автоматизована установка для розливу та змішування рідин, друкарський верстат, ємності з відповідним концентратом та сировиною, поліграфія, пакувальна плівка, спреї, пляшки з безбарвного скла в асортименті, дозатори та інші товари для розливної парфумерії. Загальна вартість вилучених товарів становить понад 69 млн грн.

Наразі організатору злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою). Десятьом членам організованої групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України та процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,парфуми, підробка
Мої відео