На Одещині БЕБ припинило підпільне виробництво цигарок: учасникам схеми повідомлено про підозру

На Одещині БЕБ припинило підпільне виробництво цигарок: учасникам схеми повідомлено про підозру
378403 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області припинили підпільне виробництво цигарок на Одещині. Трьом членам організованої злочинної групи було повідомлено про підозру за незаконне виготовлення, зберігання та збут тютюнових виробів.

Слідством встановлено, що у березні 2023 року троє осіб організували широкомасштабне підпільне виробництво тютюнових виробів на території одного з сіл Одеської області. Встановили спеціальне обладнання для виготовлення й пакування незаконно виготовлених підакцизних товарів у підпільному цеху. Підроблені цигарки пакували в пачки з нанесеним знаком відомої торгової марки. Нелегальне підприємство мало потужності для виготовлення 5 000 цигарок за годину.

Під час обшуків у цеху детективи виявили та вилучили промислову лінію для виробництва, вартістю приблизно 21 мільйон гривень. Також було вилучено понад 7 тис тонн тютюнової сировини на суму понад 1 млн грн. Крім того, вилучено понад 280 тис. пачок контрафактних цигарок, загальна вартість яких становить понад 5 млн грн. Загальна вартість вилученого промислового обладнання, тютюнової продукції та сировини з території нелегального підприємства становить приблизно понад 28 млн грн. Членам організованої групи оголошено про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 1,2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) ч.3 ст.28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) ч. 3 ст. 15 (замах на кримінальне правопорушення) ч.3 ст. 229 КК України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції України та процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, контрафактні цигарки,електронні сигарети, підробка, контрафакт
Мої відео