Колишньому голові однієї з селищних рад Київщини повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф та глорифікації ворога

Колишньому голові однієї з селищних рад Київщини повідомлено про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф та глорифікації ворога
343076 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, а також глорифікації її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, перебуваючи на посаді голови однієї з селищних рад Фастівського району підозрюваний на власному акаунті в соціальній мережі поширив допис інформаційного ресурсу окупантів. У ньому, відповідно до висновку судової лінгвістичної експертизи, заперечувалася збройна агресія рф проти України і представлялася як внутрішній громадянський конфлікт. Також у дописі глорифікували осіб країни-агресора.

Крім того, у телефонних розмовах з батьком він неодноразово заперечував тимчасову окупацію частини території України.  

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео