Наближав «звільнення» міста і передавав окупантам дані про місця дислокації ЗСУ - мешканця Мирнограду засуджено на 10 років

Наближав «звільнення» міста і передавав окупантам дані про місця дислокації ЗСУ - мешканця Мирнограду засуджено на 10 років
309582 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом ухвалено обвинувальний вирок мешканцю м. Мирнограду за несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Його засуджено до 10 років позбавлення волі.
Прокурором у суді доведено, що з грудня 2022 по лютий 2023 року уродженець республіки Узбекистан переписувався з представником нзф «днр» у месенджері. Він передавав йому дані про розташування особового складу, скупчень військової техніки ЗСУ і боєприпасів на території міст Мирнограду й Покровська. За вказаний час чоловік надіслав зі свого комп’ютеру 12 текстових повідомлень і скріншотів Google Maps.
Окрім цього, будучи шахтарем та ярим прихильником рф, чоловік і сам планував вступити до лав окупантів, аби воювати проти України. Він з нетерпінням чекав на «звільнення» міста. Натомість, перспектива побачити у ньому триколори залишилась тільки у мріях, бо спочатку чоловік дочекався арешту, а тепер – і вироку за скоєний злочин.
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Вирок ухвалено Димитровським міським судом Донецької області.
Мої відео