БЕБ повідомило про підозру директорці одного з найбільших ТРЦ Києва в ухиленні від сплати майже 146 млн грн податків

БЕБ повідомило про підозру директорці одного з найбільших ТРЦ Києва в ухиленні від сплати майже 146 млн грн податків
327643 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру генеральній директорці товариства, яке є власником одного з найбільших офісних та торгівельно-розважальних центрів Києва, в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Правоохоронці встановили, що протягом 2019-2021 років, дирекція торгівельного центру уклала низку договорів з підконтрольними субпідрядними товариствами, в тому числі з ознаками «фіктивності» та «транзитності», на отримання різноманітних послуг та придбання матеріальних цінностей тощо.

Фактично до первинних документів було внесено відомості про нібито проведення на території ТРЦ певних робіт, які насправді не здійснювалися, що дозволило безпідставно завищити розмір податкового кредиту з податку на додану вартість. Таким чином товариству - власнику ТРЦ вдалося ухилитися від сплати податків на суму понад 145,8 млн грн та вивести їх у готівку.

На підставі отриманих доказів, детективи БЕБ, повідомили директорці столичного ТРЦ про підозру. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводження ДСР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, Україна, економіка, ухилення від сплати податків
Мої відео