БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт за ухилення від сплати податків на суму 22,6 млн грн

БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт за ухилення від сплати податків на суму 22,6 млн грн
427987 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки скерували до суду обвинувальний акт за ухилення від сплати обов’язкових платежів в особливо великих розмірах. 

Прокурором у кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про відшкодування завданих державі збитків на суму 22,6 млн грн.

Слідством встановлено, що керівник та головний бухгалтер упродовж 2020-2021 років вносили у документи бухгалтерського обліку та податкової звітності недостовірну інформацію щодо орендної плати за користування земельною ділянкою у Київській області.

Для розробки корисних копалин, товариство орендувало у райдержадміністрації земельну ділянку державної та комунальної власності. У порушення вимог Податкового кодексу України умисно занизили розмір орендної плати.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені за ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, нещодавно БЕБ скерувало до суду обвинувальний акт стосовно керівника вугільної компанії за ухилення від сплати податків. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-skeruvalo-do-sudu-obvynuvalnyi-akt-stosovno-kerivnyka-vuhilnoi-kompanii-za-ukhylennia-vid-splaty-podatkiv

Теги: Бюро економічної безпеки,БЕБ,Україна,ухилення, податки,Економіка,бюджет
Мої відео