Катував колишніх учасників АТО під час окупації Київщини – судитимуть сержанта Міноборони РФ

Катував колишніх учасників АТО під час окупації Київщини – судитимуть сержанта Міноборони РФ
429870 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно сержанта 83 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади МО РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни  (ч. 2  ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у лютому - березні 2022 року під час тимчасової окупації села Катюжанка Вишгородського району, підозрюваний, перебуваючи на посаді водія стрілкового взводу, проводив обшуки будівель в населеному пункті. Озброєний окупант незаконно затримав двох чоловіків - колишніх учасників АТО. Він погрожував їм вбивством і вимагав повідомити інформацію про розташування позицій ЗСУ, місцеперебування учасників АТО, працівників правоохоронних органів та проукраїнськи налаштованих громадян.

Військовослужбовець РФ змусив чоловіків спуститися до підвалу місцевої школи, на території якої розташовувалось приміщення для катування незаконно затриманих громадян України. Там впродовж декількох днів продовжувався незаконний допит потерпілих з метою одержання інформації на користь окупаційних військ. Їм загрожували розстрілом, били та катували, не давали їжу і питну воду.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Мої відео