Судитимуть капітана збройних сил РФ, який під час окупації Київщини вбив 70-річного мирного мешканця

Судитимуть капітана збройних сил РФ, який під час окупації Київщини вбив 70-річного мирного мешканця
365977 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно  тимчасово виконуючого обов’язки начальника розвідки бригади - військовослужбовця 64 окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинуваний у березні 2022 року, перебуваючи в окупованому селі Гавронщина Бучанського району, спільно з іншими військовослужбовцями збройних сил РФ направив автоматичну зброю на 70-річного беззбройного мирного мешканця, який йшов вулицею, та заборонив йому подальший рух. Після цього він вдарив прикладом зброї потерпілого у щелепу, від чого чоловік впав на землю. Надалі підозрюваний капітан з автомата здійснив три смертельні постріли у безпомічного чоловіка. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - Департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України.

 

Мої відео