Дитячий садочок замість багатоквартирного будинку – на Київщині задоволено позов прокуратури

Дитячий садочок замість багатоквартирного будинку – на Київщині задоволено позов прокуратури
320605 ПЕРЕГЛЯДІВ

Суд задовольнив позов ювенальних прокурорів Броварської окружної прокуратури та скасував рішення міської ради, яким управлінню освіти і науки припинено право користування земельною ділянкою площею 0,8 га для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Установлено, що у 2021 році на підставі рішення Броварської міської ради  припинено право користування земельною ділянкою управлінню освіти і науки. Натомість затверджено проєкт землеустрою щодо відведення спірної ділянки, зміни її цільового призначення та надання в постійне користування іншому управлінню міської ради.

Тобто земельну ділянку, на якій передбачалося будівництво повноцінного дошкільного навчального закладу на 220 місць, місцева влада планувала передати для будівництва багатоквартирного житлового будинку із вбудованим закладом дошкільної освіти на 80 місць.

Таке рішення суперечить нормам законодавства і не забезпечує права дітей у сфері дошкільної освіти, передбачені Конституцією України.

 

Разом з тим зазначимо, що  на території Броварської громади за рахунок внутрішньо переміщених осіб значно збільшилась кількість дітей дошкільного віку. Відтак, є необхідність у будівництві повноцінного дитячого садочку для забезпечення потреб громади.

Заслухавши всі доводи прокурора, Господарський суд Київської області задовільнив позов прокуратури.

 

Мої відео