Очолили структурні підрозділи окупаційної влади та звітують про виконану «роботу» - заочно повідомлено про підозру ще трьом колаборантам

Очолили структурні підрозділи окупаційної влади та звітують про виконану «роботу» - заочно повідомлено про підозру ще трьом колаборантам
385701 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам України заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, навесні і влітку 2022 року троє мешканців смт Мангуш Маріупольського району, м. Дебальцеве та м. Волновахи добровільно погодились на співпрацю з окупаційною владою РФ.
Жінка обійняла псевдопосаду завідувачки архівним сектором адміністрації Першотравневого району «ДНР». Вона розподіляє обов’язки між підлеглими працівниками, контролює виконання завдань та взаємодіє зі структурними підрозділами окупаційної адміністрації.
Один з підозрюваних чоловіків став так званим головою «Миронівської селищної адміністрації «ДНР». Він контролює діяльність «територіальних органів», призначає керівників комунальних підприємств, затверджує місцевий «бюджет» і звітує перед окупантами.
Другий чоловік очолив «Волноваський відділ технічної інвентаризації, обліку та оцінки нерухомого майна міністерства юстиції ДНР». У якості начальника він розглядає заяви громадян та видає документи з архівів, які залишилися на тимчасово окупованій території, від імені незаконного органу влади.
Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюються ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за санкцією статті - 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 15 років та з конфіскацією майна.
Мої відео