Брав участь у штурмі Маріуполя - росіянину, який командує батальйоном «Сомалі», заочно повідомлено про підозру

Брав участь у штурмі Маріуполя - росіянину, який командує батальйоном «Сомалі», заочно повідомлено про підозру
316730 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину РФ заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України).
За даними слідства, навесні 2017 року мешканець м. Ульянівська Російської Федерації прибув на тимчасово окуповану територію Донецької області. Він обійняв так звану посаду командира «окремого гвардійського мотострілецького штурмового батальйону «Сомалі» Армійського корпусу Народної міліції ДНР». На цій посаді росіянин замінив загиблого ватажка з позивним «Гіві».
Підозрюваний здійснює воєнне планування та координує дії підрозділу з опору Збройним Силам України щодо захоплення нових населених пунктів Донеччини.
На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він наказав батальйону здійснити наступ на територію України. Під його командуванням НЗФ воювало у населених пунктах Миколаївка, Новогнатівка, Вільне, Дмитрівка, Донське, Першотравневе, Кас’янівка, Ключове, Македонівка та Кам’янське Волноваського району.
Упродовж березня-квітня 2022 року росіянин брав участь у штурмі та окупації м. Маріуполя. У подальшому здійснював збройний спротив ЗСУ в районах м. Авдіївки та с. Піски Покровського району.
Наразі триває збір доказів щодо його причетності до вчинення злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного ув’язнення з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео