Державна зрада та виправдовування збройної агресії РФ проти України - судитимуть колишнього українського телеведучого

Державна зрада та виправдовування збройної агресії РФ проти України - судитимуть колишнього українського телеведучого
410309 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно громадянина України - російського журналіста за фактами державної зради,  посягання на територіальну цілісність і недоторканність України й виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 111,  ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачений до 2014 року працював ведучим на українських телерадіоканалах. Під час Революції гідності він був ведучим на київському Антимайдані, після чого переїхав на постійне місце проживання до РФ. В Москві він розпочав роботу на державному телеканалі країни-агресора як журналіст. Обвинувачений висвітлює події в Україні у вигідному для Кремля ракурсі, завдаючи шкоду інформаційній безпеці нашої держави. Формує хибне ставлення громадян РФ до українського населення та розпалює сепаратистські настрої серед населення окремих регіонів України. У своїх виступах у ЗМІ та публікаціях в месенджерах він підтримує керівництво РФ та початок воєнних дій в Україні. Його виступи переважно підготовлені на замовлення посадових осіб державних органів й установ РФ та російських медійних центрів.

У створеному ним Telegram-каналі чоловік висвітлює викривлену інформацію щодо історичних та політичних фактів у проросійському спрямуванні. На власних сторінках у соціальних мережах зрадник дискредитує чинну владу України, її представників і рішення, формує негативний імідж нашої держави на міжнародній арені. Його пости містять заклики до захоплення окупантами всієї території України.

Обвинуваченого в інформаційному просторі РФ представляють політологом, деканом факультету медіакомунікацій, президентом Асоціації «Майбутнє країни» та лідером руху «Російських українців». А віднедавна ще й військовим експертом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео