Ворожа армія рф розстрілює донеччан у містах і селищах та руйнує інфраструктуру

Ворожа армія рф розстрілює донеччан у містах і селищах та руйнує інфраструктуру
402745 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у 24 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 21-22 червня 2022 року агресор вкотре вдарив по території області. Ворожі снаряди падали у м. Красногорівка, м. Авдіївка м. Соледар, м. Слов’янськ, м. Торецьк та на його околицях, а також смт Очеретино, с. Опитне, с. Максимільянівка і с. Первомайське Покровського району, с. Пречистівка Волноваського району, смт Райгородок та с. Пришиб Слов’янського району, с. Ярова Краматорського району, с. Орлівка Ясинуватського району та с. Зайцеве Бахмутського району.
Внаслідок обстрілів загарбниками м. Красногорівка, м. Слов’янськ, смт Очеретино, с. Пречистівка, с. Ярова та с. Пришиб четверо мирних мешканців загинули, ще п’ятеро отримали поранення. Знищені квартири у багатоповерхівках та приватні будинки, без електропостачання залишились мешканці двох сіл.
Окрім цього, окупаційними військами армії рф та представниками фейкових «республік» з боку тимчасово окупованого м. Горлівки здійснений артилерійський обстріл м. Торецька та прилеглих до нього смт Нью-Йорк, с. Щербинівка, с. Курдюмівка і м. Залізне. Пошкоджено житлові будинки, будівлі медичних установ, будинок культури, господарські приміщення, магазини.
У м. Соледар, с. Первомайське, с. Опитне та смт Райгородок загарбники використали РСЗВ «ГРАД» та артилерію. Тут вщент зруйновані будинки, гаражі та автомобілі.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.
Мої відео