Найважливіше на 22:00

Найважливіше на 22:00
327660 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найважливіше на 22:00

Netflix офіційно вийшов з російського ринку. Стрімінгова платформа ще наприкінці минулого тижня перестала, а тепер представник компанії офіційно повідомив, що сервіс покидає країну. Сервіс очікував закінчення платіжного циклу, коли закінчиться дія вже оформлених користувачами підписок, щоб остаточно заблокувати послуги у Росії.

Володимир Зеленський розкритикував Євросоюз за затримку шостого пакету санкцій проти Росії. "Росія хоче бачити на таких засіданнях не цілісну Європейську Раду, яку ми зараз бачимо, і не єдиний Європейський Союз, а 27 окремих держав, 27 уламків, які неможливо зібрати до купи. Це їх бажання. Така політика агресора – послідовна, і у ній немає жодного зволікання. На відміну від Європи, Росії не потрібно влаштовувати ось такі саміти і протягом довгих тижнів шукати компромісів", - заявив президент.

Франція підтримує прискорену процедуру надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі. Про це заявила міністр Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна. "Ми схильні до того, щоб Україна пішла швидкою процедурою. Україна подала заявку на кандидатство на вступ. Це легітимна заявка. Наприкінці червня цю заявку розглянуть голови держав. Уже найближчими днями, у середині червня буде експертний висновок Комісії", - сказала вона.

"Газпром" з 31 травня припинить постачати природний газ у Нідерланди. Причина - відмову компанії Gasterra платити за газ у рублях. У Gasterra пояснили, що відмовляються від вимог РФ щодо оплати через те, що це означало би порушення санкцій ЄС проти Росії. 

Путін підписав указ, який прискорює набуття російського громадянства для сиріт, насильно вивезених з України в РФ. Згідно із документом, діти-сироти з Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей України будуть прийняті у російське підданство у спрощеному режимі. 

Поліція Чехії підозрює подружжя росіян у шпигунстві у справі про вибухи на складах боєприпасів. Поліція Чехії в рамках розслідування вибухів на складах боєприпасів у Врбетицях порушила кримінальну справу стосовно колишнього російського військовослужбовця з чеським паспортом Ніколая Шапошника та його дружини Олени, яких підозрюють у шпигунстві. За даними поліції та секретної служби BIS, за вибухами стояла російська військова розвідка ГРУ. 

ЗСУ вибили окупантів з Миколаївки на Херсонщині. Про це повідомив Генштаб ЗСУ. "У ході вдалого наступу підрозділів Сил оборони ворог зазнав втрат та відійшов з населеного пункту Миколаївка Херсонської області, що призвело до панічних настроїв серед військовослужбовців інших підрозділів збройних сил російської федерації", – йдеться у повідомленні.

Франція запевнила, що продовжить надавати Україні артилерійські установки Caesar. Відповідну заяву зробила міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна.

Солдат строкової служби Національної гвардії України у Запорізькій області за півтора місяці збив три російських літаки, застосовуючи ПЗРК "Ігла". Про це повідомила пресслужба Нацгвардії України. “Черговий російський бойовий штурмовик СУ-25 “Грач” був збитий молодиком 29 травня. Влучність, професіоналізм та вправні дії “Запорізького месника” неабияк наганяють страху на окупантів, судячи із ворожих радіоперехоплень”, – йдеться в повідомленні.

Росгвардійці відмовилися повторно їхати в Україну через низькі виплати.

Окупанти з Краснодара, які брали участь у війні проти України у лютому-квітні, подали рапорти з відмовою їхати воювати вдруге. Про це інформує "Кавказ.Реалії". "Тільки днями прийшла виплата за другий місяць перебування там. І якщо за перший місяць заплатили 100 тисяч, то зараз – 50. Командування пояснило це падінням курсу долара – виплата розраховується з 50 доларів за день перебування, але проводиться в рублях за російським курсом", – пояснив військовий-співрозмовник видання.

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky
Мої відео