Представник МВС розповів про правила надання першої медичної допомоги на Київщині

Представник МВС розповів про правила надання першої медичної допомоги на Київщині
348119 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Щойно відбулася зустріч працівників оперативно-розшукової служби та начальника госпіталю Міністерства внутрішніх справ Київської області — Юрія Сака, де останній провів для поліцейських лекцію зі спеціальними практичними заняттями щодо надання першої медичної допомоги особам, які постраждали в надзвичайних ситуаціях.

 

На даній лекції керівник МВС Юрій Сак детально ознайомив всіх присутніх з важливою темою: “Як правильно надавати першу медичну допомогу”, особливо це було пов’язано з критичними ситуаціями. Також було проведено практичне заняття, щоб всі співробітники правоохоронних органів мали змогу потренуватися, спробувати втілити вже вивчений матеріал на практиці. До того ж вони опановували ці основні правила, розглядаючи різноманітні пошкодження і травми декількох категорій складності. Юрій Сак теж лаконічно розповів оперативникам про покрокову систему досить простих, але водночас надзвичайно екстрених і потрібних дій, які треба стигнути зробити до того, як: на місце події прибуде медичний працівник; людину, що зазнала ушкоджень при якійсь жахливій ситуації привезуть до найближчої лікарні; протягом якогось надзвичайного стану. Такі заходи визначаються, як неймовірно значущі, адже вони впливають на життя і загалом здоров’я постраждалої особи та при правильному, чіткому виконанні допомагають зберегти її.

Крім того, хотілось би зазначити, що начальник госпіталю Міністерства внутрішніх справ України теж велику частку лекції приділив терміновим діям, які необхідно реалізувати при умові, якщо у потерпілого не наявні ознаки нормального, стабільного дихання, а навпаки однозначно помітно якесь порушення. Ще лікар проінформував поліцейських про певні своєрідності пов’язані з наданням першої медичної допомоги, якщо постраждала людина має значні рани чи сильні кровотечі. Таким чином, в ході лекції він висвітлив те, які існують методи призупинення кровотечі та головні установи, пов’язані з правильним накладанням пов’язок на рани.

 

Хоча є достатньо вірне міркування, що правила надання першої медичної допомоги надзвичайно важливі і їх потрібно вивчити та знати всім, а не лише працівникам правоохоронних органів чи інших подібних установ. Ви можете з ними зараз трішки ознайомитися. Отже, перш за все головне бути впевненим у правильності й доцільності тих медичних дій, якими ви бажаєте допомогти постраждалому. Потім обов’язково необхідно дотримуватися такого принципу — працювати досить швидко, адже важлива кожна хвилина, проте водночас зберігати стан спокою і не панікувати.

Існують певні правила з надання екстреної допомоги, які вам треба додержуватися, отож, необхідно: 1) Упевнитися в безпеці місця подій загалом, у власній безпеці й безпеці потерпілого; 2) Проаналізувати стан свідомості, пульсу та дихальної системи особи; 3) Відразу ж зателефонувати до потрібних рятувальних служб — швидка медична допомога, поліція, пожежна служба тощо; 4) Якщо наявні сильні кровотечі — спробувати їх зупинити; 5) Подбати про вільне дихання потерпілого, якщо необхідно зробити штучне дихання; 6) При умові, що у людини не має ознак нормального життєвого стану і вже відсутня кровотеча або її взагалі не було — почати процес серцево-легеневої реанімації (СЛР). Детальніше з цими та іншими правилами можна ознайомитися на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я.

 

Тобто, ще раз варто нагадати, система надання першої медичної допомоги є однозначно потрібною для вивчення всім особам, і зокрема співробітникам поліції. Тому що саме виконання цих дій вірно може врятувати життя і здоров’я багатьох людей.

Мої відео