Історія одного гаджета, який ледь не коштував свободи

Історія одного гаджета, який ледь не коштував свободи
288989 ПЕРЕГЛЯДІВ

Іван болісно відреагував на появу в сім’ї нового чоловіка. Стосунки в родині були досить напруженими, але пан Микола намагався налагодити відносини з дітьми пані Олени, матері Івана. Хлопець намагався навіть маніпулювати чоловіком, чекаючи на подарунки у відповідь на гарне ставлення до нього. Одного дня Іван попросив собі новенького телефона, але родина не мала фінансової можливості його придбати. Іван відчував несправедливість та образу, яку не міг висловити в безпечній формі, тож єдине, що хлопець вигадав зробити, це викрасти гарненький телефон пана Миколи. Через декілька днів хлопець зізнався, що це вчинив він, але його дії вже були кваліфіковані органами досудового розслідування як таємне викрадення чужого майна (частина 1 стаття 185 Кримінального кодексу України).

Хлопець повернув телефон пану Миколі, адже сам злякався власного імпульсивного вчинку. Іван сам не міг зрозуміти, що сталося та як він вчинив крадіжку, адже був дуже ображений на родину. Враховуючи щире каяття Івана, вчинення кримінального правопорушення вперше прокурор запропонував хлопцю взяти участь в Програмі відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення, звісно і неповнолітній і його мати погодились. Надав згоду на участь у програмі відновлення і потерпілий пан Микола.

Отримавши від прокурора заяви сторін про участь у пілотному проекті, Регіональним центром було прийнято рішення про застосування програми відновлення та призначено адвоката-медіатора. Психолог громадської організації «Взаємодія», з яким Регіональним центром підписано Меморандум про співпрацю, зустрівся з неповнолітнім та його матір’ю, виявив проблемні моменти в родині та сприяв налагодженню ситуації та покращенню відносин. Враховуючи рекомендації психолога, медіатор провів декілька зустрічей зі сторонами, за наслідками яких було підписано угоду про застосування програми. Іван вибачився перед паном Миколою та примирився з ним, відносини в родині покращились. Івану Регіональним центром було запропоновано відвідувати гурток з настільного тенісу, та за певними сімейними обставинами хлопець не мав можливості його відвідувати.

Враховуючи результати участі Івана в програмі відновлення для неповнолітніх рішенням суду неповнолітнього звільнено від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального проступку.

З рішенням можна ознайомитись а посиланням:

https://reyestr.court.gov.ua/Review/100661780

 

 

 

Теги: безоплатна правова допомога,прокуратура,відновне правосуддя
Мої відео