Як виправити помилки, допущені у відомостях Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань?

Як виправити помилки, допущені у відомостях Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань?
173506 ПЕРЕГЛЯДІВ
Питання виправлення помилок, допущених у відомостях Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань врегульовано статтею 32 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань».
У разі виявлення у відомостях Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань помилки (описки, друкарської, граматичної, арифметичної помилки), допущеної суб’єктом державної реєстрації, заявник письмово в паперовій або електронній формі повідомляє про це суб’єкта державної реєстрації, який перевіряє відповідність відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань інформації, що міститься в документах, що стали підставою для внесення цих відомостей. Якщо факт невідповідності підтверджено, суб’єкт державної реєстрації безоплатно виправляє допущену помилку в день надходження повідомлення.
У разі виявлення суб’єктом державної реєстрації помилки, допущеної у відомостях Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, він в одноденний строк безоплатно виправляє допущену помилку та письмово повідомляє про це заявника.
Виправлення помилок, допущених у відомостях Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внаслідок наявності помилок у документах, на підставі яких були внесені такі відомості, здійснюється після виправлення помилок у зазначених документах.
Виправлення помилок у відомостях Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань може здійснюватися також на підставі судового рішення.
Мої відео